Ucraïna

 

 

 • Notícies, novetats i altres informacions

 •  

  09-05-2022 - Actualització de dades

  -292 persones ateses a l'Ajuntament des de l'inici del conflicte (11 noves la darrera setmana). 
  (el gruix de les persones arribades oscil.la dels 18 als 65 anys, amb majoria de dones).
  -Empadronaments: 250 persones des de l'inici del conflicte.
  -11 persones acollides en una pensió (3 unitats de convivència)
  -La campanya per disposar d'habitatges per a la població nouvinguda ucraïniana comença a donar el seus fruits. En l'àmbit d'habitatge d'ús turístic, fins al moment, es partia de 7 possibles interessats, i ja es veurà com acaba reeixint.
  -Dins d'acollides en famílies, es van atendre 13 oferiments, de les quals probablement en reeixiran 7.
  -Escolarització: 51 escolaritzats en diferents centres de la ciutat (s'estan gestionant 6 beques d'escola bressol, la setmana vinent s'inicien les entrevistes)

   

  25-04-2022 - Actualització de dades

  -275 persones ateses a l'Ajuntament des de l'inici del conflicte (11 noves la darrera setmana). 
  (el gruix de les persones arribades oscil.la dels 18 als 65 anys, amb majoria de dones).
  -Empadronaments: 217 persones des de l'inici del conflicte.
  -11 persones acollides en una pensió (3 unitats de convivència)
  -La campanya per disposar d'habitatges per a la població nouvinguda ucraïniana comença a donar el seus fruits. En l'àmbit d'habitatge d'ús turístic, fins al moment, es partia de 6 possibles interessats, i ja es veurà com acaba reeixint.
  -Dins d'acollides en famílies, es van atendre 13 oferiments, de les quals probablement en reeixiran 7.
  -Escolarització: 51 escolaritzats en diferents centres de la ciutat (són 4 altes noves, una a l'escola bressol, dues en educació primària i una persona en secundària)

   

  18-04-2022 - Actualització de dades

  Des de l'origen de la crisi i fins a dia d’avui,  a l'Ajuntament hem:

  Atès a 253 persones al Punt d’Atenció a Ucraïna (PAU)

  S’han empadronat, fins el divendres 8 d’abril, a 202  persones.

  S’han escolaritzat un total de 47 nenes i nens:
  ► 15 als instituts; 26 a primària i 6 a les escoles bressol.

   

  09-04-2022 - Actualització del web de la Generalitat

  Publiquem el web de la Generalitat, on apareixen novetats respecte diversa temàtica relacionada amb aquesta qüestió. Estan al dia els procediments, números de telèfon i altres protocols.

  https://web.gencat.cat/ca/ucraina/index.html

   

  05-04-2022 - Actualització de dades

  Des de l'origen de la crisi i fins a 1 d'abril de 2022, a l'Ajuntament hem:

  Habilitat el Punt d'Atenció a Ucraïna (PAU) a les dependències del propi Ajuntament.

  Hem demanat al miler de propietaris d'habitatges d'ús turístic i a les immobiliàries si tenen disponibilitat d'allotjaments per a les persones.

  Hem creat un compte corrent per al Fons Català de Cooperació per a la ciutadania, al qual l'Ajuntament hi col·laborarà amb 20.000 euros.

  Hem col·laborat en la difusió d'iniciatives culturals per a recaptar fons.

  Hem atès 217 persones. D'aquestes, se n'han empadronat 186 (les quals s'uneixen a les 375 que hi havia ja a Sant Feliu abans de l'inici del conflicte)

  Hem ajudat a l'escolarització de 45 infants a les escoles i instituts de Sant Feliu de Guíxols.

  Estem promovent cursos de català a l'Escola d'Adults i altres accions culturals/formatives amb la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.

  Estem coordinant amb serveis, com Creu Roja, l'assessorament amb tramitacions, i amb Caritas.

  Publiquem al web guixols.cat/ucraina informació d'interès per a les persones nouvingudes, o les persones que se'n fan càrrec.

   

  23-03-2022 - Programa governamental de Protecció Temporal

  El Ministeri de l'Interior ha creat un espai a la seva pàgina web on ha penjat un full informatiu complet de l'Oficina de Suport al Refugiat sobre protecció temporal per a aquelles persones desplaçades com a conseqüència de la guerra d'Ucraïna. El document està en espanyol, anglès, ucraïnès i rus. 

  http://www.interior.gob.es/es/web/servicios-al-ciudadano/ucrania-proteccion-temporal

   

  23-03-2022 - Animals de companyia FULLETÓ INFORMATIU EN CATALÀ I UCRAÏNÈS

  La Generalitat ha establert un protocol excepcional d’urgència i seguretat per a mascotes procedents d’Ucraïna. Les persones procedents d’aquest país que arribin amb mascotes a Catalunya han de portar els seus animals a fer un control i seguiment sanitari, el qual serà gratuït.

  Hauran de complimentar un formulari (clic aquí) i enviar-lo a l’adreça de mail següent: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

   

  22-03-2022 - Actualització de dades i punt per a mainada

  L'Ajuntament de Sant Feliu segueix atenent persones arribades del drama de la guerra a Ucraïna. Moltes d'aquestes famílies arriben amb mainada, i per fer més distreta l'estada de les criatures a les dependències municipals, hem posat al vestíbul mobles infantils amb material escolar, llapis de colors i fulls per pintar.

  Actualització de dades: A dia d'avui, 22 de març de 2022, ja tenim 18 persones inscrites per a l'escolarització, en diferents centres de la ciutat i diferents nivells educatius. La majoria ja ha començat l'escola. En paral.lel, s'estan promovent programes de coneixement de català i castellà a través de l'Escola d'Adults, i l'Ajuntament promou altres accions amb diferents departaments municipals, com la biblioteca, de les quals informarem amb detall properament.
  L'Ajuntament ha atès, fins a data d'avui (des del principi del conflicte), 141 persones. Moltes d'aquestes persones, la majoria, han estat també derivades Creu Roja, amb qui existeix coordinació.
  Com es va publicar recentment, l'Ajuntament està fent un registre a través de crida ciutadana per buscar allotjament per a les persones que arriben. Fins ara una desena ha respost, entre allotjaments privats i establiments diversos.
  Amb coordinació amb Caritas, es fan derivacions de les famílies arribades per cobrir necessitats alimentàries.
  En  els darrers dies, des de l'esclat de la crisi s'han empadronat a Sant Feliu de Guíxols 113 persones. La majoria d'elles ja tenien relació amb altres famílies residents a Sant Feliu. Recordem que a Sant Feliu de Guíxols hi havia, previ a l'esclat de la invasió, un grup nombrós d'aquesta nacionalitat, de la vora d'unes 375 persones. Ara se n'hi afegeixen aquestes 113 noves.
  Si voleu col·laborar en qualsevol de les opcions (ja sigui aportació econòmica, oferiment d'allotjament...) podeu consultar www.guixols.cat/ucraina

  17-03-2022 - Punt d'Atenció Ucraïna (PAU)

  A partir del divendres 18 de març de 2022 es reorienta l'atenció davant del conflicte a Ucraïna, amb un punt central a l'Ajuntament.
  Aquest punt canalitzarà totes les accions relacionades amb aquest conflicte, i en gestionarà també les peticions d'informació.
  Estarà operatiu de dilluns a divendres, al matins. 

  17-03-2022 - Concert de corals de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d'Aro per a la pau. 
  Partitures per qui hi vulgui participar.

  Com podeu llegir al gràfic, les persones que vulguin participar de forma espontània de la cantada del proper 25 de març tenen l'opció de conèixer prèviament les cançons i les partitures. Es poden descarregar aquí:

  Enllaç a. Dona Novis Pacem i Cànon de la Pau (PDF)

  16-03-2022 - Creació d'un compte propi per canalitzar ajuts econòmics

  L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha obert un compte corrent propi de Sant Feliu per recollir aportacions econòmiques voluntàries. Tots els diners aniran destinats al Fons Català de Cooperació. Aquest és un compte corrent propi municipal. Si sou una entitat i organitzeu actes solidaris on voleu recollir diners per aquesta causa, podeu fer servir aquest compte. 
  Banc Santander, codi IBAN: ES22 0049 1919 3521 1005 0502

  15-03-2022 - Busquem allotjaments

  L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols fa una crida ciutadana per mostrar la solidaritat amb les persones que poden arribar d'Ucraïna, fugint de la guerra. 
  En aquesta acció, es vol saber quines opcions hi ha a nivell local per poder tenir allotjament o habitacions.
  Només cal enviar un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us contactarem.

  14-03-2022 - Una cinquantena de persones empadronades i 70 atencions a Serveis Socials

  Una cinquantena de persones procedents d'Ucraïna ja han estat empadronades a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. En concret són 47 persones, que s'han anat empadronat al llarg de la setmana passada, i la majoria amb vincles i lligams amb ucraïnesos que ja estaven establerts a Sant Feliu de Guíxols.
  El passat divendres 11 de març es va assolir un contingent important d'empadronaments, amb una vintena en un sol dia.
  L'empardronament és el pas previ que permet accedir a d'altres prestacions.
  Per a aquesta gestió en concret, el millor és dirigir-se a l'Ajuntament-edifici central (i no al Centre Cívic Vilartagues) ja que l'edifici central de l'Ajuntament disposa de més personal i pot abordar amb més rapidesa aquest tràmit.
  En paral·lel, l'Ajuntament (a través de l'àrea d'Educació) ja ha inscrit un total de deu  nens i nenes a les escoles i instituts de la ciutat, i començaran la formació en breu, a mida que les famílies es considerin en condicions de reempendre un curs escolar a la nostra ciutat.
  A Serveis Socials s'han atès fins a 70 persones procedents d'Ucraïna a data d'avui.

   

  11-03-2022 - Implicacions

  Diferents empreses locals, col.lectius i entitats estan ja contactant amb les adreces que hem indicat en aquest web. En molts casos les accions requereixen discreció i intimitat, i estan en una esfera fora del debat públic. 

    11-03-2022 - Més recursos
  Dia a dia van arribant nous enllaços a internet per canalitzar ajudes, procediments i formes de col·laboració de diferents administracions, organismes o serveis. Els anem posant a l'espai web municipal habilitat (www.guixols.cat/ucraina)
    10-03-2022 - 6 Escolaritzacions a Sant Feliu
  Ja s'han realitzat fins a 6 escolaritzacions a nens i nenes arribats d'Ucraïna. S'incorporaran a l'escola un cop les famílies ho determinin, quan estiguin llestes i preparades per a la nova situació.

   

GUIA ÚTIL

SOC DE SANT FELIU DE GUÍXOLS I VULL AJUDAR:

Seguint el criteri que estableixen la majoria d'organitzacions internacionals, la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny a la zona.-

 • Vull fer una aportació econòmica a un compte de l'Ajuntament que es destinarà al Fons Català de Cooperació

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha obert un compte corrent propi de Sant Feliu per recollir aportacions econòmiques voluntàries. Tots els diners aniran destinats al Fons Català de Cooperació. Aquest és un compte corrent propi municipal. Si sou una entitat i organitzeu actes solidaris on voleu recollir diners per aquesta causa, podeu fer servir aquest compte. 
Banc Santander, codi IBAN: ES22 0049 1919 3521 1005 0502

 • Vull fer una aportació econòmica a entitats amb representació gironina que estan portant a terme diversos projecte d'ajuda humanitària a Ucraïna

Així mateix la Coordinadora d'ONG Solidàries de Girona aposta per fer donacions econòmiques a les ONG que hi hagi sobre el terreny i permeten fer accions de manera immediata. Animen a col·laborar amb el poble ucraïnès fent donacions econòmiques a 4 entitats amb representació gironina que estan portant a terme diversos projecte d'ajuda humanitària a Ucraïna i ja han obert campanyes de donació econòmiques:

Vull :

 • Aportar solucions d’allotjament a les famílies que arribin.-

 • Ajudar amb béns mobles

 • Ajudar amb voluntariat

 • Ajudar amb acompanyament de qualsevol tipus

Feu servir aquest email que anirà a parar a l'Ajuntaemnt de Sant Feliu de Guíxols, i informeu-nos de quines opcions teniu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

També podeu consultar aquest web: http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Vull:

 •  Acollir infants

Convé que us poseu en contacte amb:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

(Servei d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència)

*Atesa l’especial delicadesa i protecció d’aquest procediment, és possible que estigui subjecte a canvis, dels quals anirem informant oportunament.

Altres recursos:

Representacions consulars

-Emergències consulars. Telèfon: +34 620 641 324

-Ambaixada d’Ucraïna a Madrid. Telèfon: +34 91 748 93 60.

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

-Consolat d’Ucraïna a Barcelona. c. Numancia, 185, bajos 2

Telèfon: +34 93 402 89 56/93 206 6350/ 93 280 04 009 (00 34) 932 066 350 - 09.30 - 13.30; 932 804 009 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. https://barcelona.mfa.gov.ua

 

 


 

Persones ucraïneses que ja estiguin a Sant Feliu de Guíxols i necessitin orientació i/o atenció bàsica.

Ukrainian people who have already arrived or are staying in Sant Feliu de Guíxols and need information.

Українці, які вже прибули або перебувають у Сан-Феліу-де-Гішольс і потребують інформації  

S’han d’adreçar a:

Centre Cívic Tueda 

carrer Gravina, 39-41

Horaris: de dilluns a divendres de 09 a 14h.

O escriure un correu electrònic a 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Ciutadans ucraïnesos que es trobaven a Catalunya per motius laborals o de turisme en el moment d’esclatar el conflicte:

El Govern de la Generalitat ha posat a la seva disposició un servei d’albergs de la xarxa Xanascat que ofereix de manera temporal allotjament i manutenció, així com assistència mèdica i psicològica a aquells ciutadans ucraïnesos que es trobaven de pas a Catalunya i no poden tornar al seu país. L’accés als albergs es coordina amb el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  

 

 

 • Altres Recursos d'interès i històric de Notícies

[09-03-2022] Prospecte d'Informació oficial de la Generalitat davant la situació.  DOCUMENT PDF. 

Obtenir el document (PDF, clic aquí)

RESUM d'aquest document: sabreu telèfons i emails oficials (Generalitat) per fer front a la informació o emergències.
Sabreu com es pot enviar ajuda a Ucraïna de forma eficient i oficial (els canals més adients i amb garanties)
Es disposa d'informació adreçada als ciutadans ucraïnesos que es trobaven a Catalunya per motius laborals o de turisme en el moment d’esclatar el conflicte.-

 

[08-03-2022] Presentació i Objectius.  

 L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va constituir un grup de treball el 7 de març de 2022 per coordinar les accions i inquietuds que poden produir-se a nivell municipal a l'hora d'afrontar les conseqüències humanitàries immediates del conflicte a Ucraïna. 
La idea és constituir un organisme de coordinació que doni una resposta municipal unificada davant la gravetat del drama humanitari que ja s'està intuint, per exemple, davant la previsible arribada massiva de desplaçats ucraïnesos al nostre país. Aquest grup també tindrà per missió fer conèixer a la població els missatges informatius de caràcter oficial, centralitzant la informació adient.
El grup està encapçalat per l'alcalde, Carles Motas, el primer tinent d'alcalde Josep Melcior Muñoz i la regidora d'Acció Social, Laura Serrano, i a nivell tècnic comprèn diferents responsables municipals d'àrees com Acció Social, Habitatge, Administració Electrònica o Comunicació, entre altres.
Es responsabilitzaran d'informar la ciutadania (a través de diferents accions com un espai web propi, espais a l'emissora municipal, les xarxes socials i altres canals informatius), així com preveure i optimitzar els recursos existents davant aspectes com acollides temporals, empadronaments, assistència, escolarització dels nouvinguts, urgències socials, formació, treball i altres aspectes.
Aquest grup de treball s'anirà reunint de forma periòdica almenys un cop per setmana, o amb més freqüència si la situació ho requereix.

 • Pàgina web per canalitzar la resposta municipal davant de la invasió russa a Ucraïna i les seves repercussions al nostre territori
 • ACTUALITZADA: 11-03-2022
 • Més notícies, sota el requadre "SOC DE SANT FELIU DE GUÍXOLS I VULL AJUDAR"

El punt on es canalitzen les informacions és aquest espai web (www.guixols.cat/ucraina)

Imprimeix Correu electrònic