Febrer 2024

ACTIVITATS
SANT FELIU DE GUÍXOLS
DE L’1 AL 29 DE FEBRER DE 2024


www.visitguixols.com: totes les activitats en català/ todas las actividades en castellano/ toutes les animations en français/ all the events in English
Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.
*Cuina del Bacallà & Peixopalo: Del 15 de febrer al 28 de març (Quaresma). Els restaurants participants a la campanya presenten menús elaborats amb aquests ingredients tan típics de la Quaresma. Informació dels restaurants participants a www.visitguixols.com.
*2a edició de Corre poble 2024 – Defensa els colors del teu poble! Enguany la competició esportiva se celebrarà al municipi de Calonge-Sant Antoni, el proper 23 de març a les 10h, amb sortida des del Pavelló Adel Mechaal de Calonge. Distància aproximada: 10 quilòmetres. La cursa està oberta a qualsevol persona nascuda l’any 2012 i anteriors (majors de 12 anys). Les persones inscrites abans del dia 18 de febrer de 2024 tindran garantida la samarreta del seu municipi el dia de la cursa. Les inscrites després d’aquesta data podran disposar de la samarreta del seu municipi fins a exhaurir-ne les existències. Per a les persones inscrites que no disposin de samarreta del seu municipi el dia de la cursa, se’ls oferirà un horari de recollida i entrega de la samarreta durant les setmanes posteriors a la prova. La organització es posarà en contacte amb els participants per informar dels horaris i punts d’entrega de cada municipi. Per a més informació i inscripcions: www.correpoble.cat. 
*”Temps per Cures”. L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir espais d’oci i cura puntual de qualitat a càrrec de professionals per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys amb prèvia inscripció. Aquest servei de cangur puntual i gratuït es realitza cada dia en una escola diferent. No cal que els participants siguin de la mateixa escola. Horaris: Dilluns de 16.30 a 20h a l’Escola l’Estació. Dimarts de 16.30 a 19.30h a l’Escola Ardenya. Dimecres de 16.30 a 20h a l’Escola Gaziel. Dijous de 16.30 a 20h a l’Escola Baldiri Reixach. Inscripcions online:     https://ciutadania.guixols.cat/canguratge_fix Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Àrea d’Acció Social i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 
*Servei d’acompanyament en processos de pèrdua i dol. Espai gratuït i obert a tothom. Cada 2n dimecres de mes de 17 a 19h, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la./ tel. 619 15 50 36. 
*Serveis Socials de l’Ajuntament. De dilluns a divendres de 9 a 14h. Tel. 972 82 10 91, c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Hi ha dos espais: 
-Espai Espriu: Oficines centrals i unitat de gestió administrativa /atencions i  consultes serveis socials a la Plaça Salvador Espriu dins la zona peatonal del Carrer Almeria, número 87 ( davant del Centre Cívic de Vilartagues). 
-CC Tueda: L’atenció per a persones més grans de 65 anys en matèria de serveis socials es farà des de la Unitat d’Atenció a la Gent Gran, al Centre Cívic de Tueda, no a l’Espai Espriu. Aquest espai vol ser un punt d’atenció especialitzat a la gent gran, aprofitant la proximitat amb l’àrea de salut, la residència, els casals i l’àrea d’envelliment actiu.
  *”Carsharing”, compartim vehicle elèctric. Per consultar els tràmits per donar-se d’alta a la plataforma de Som Mobilitat de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://ciutadania.guixols.cat/tramits/servei i www.sommobilitat.coop. 
*Exàmens ACTIC. La biblioteca és un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, on pots fer l’examen per obtenir l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). La prova és telemàtica i les persones que la superen satisfactòriament obtenen un certificat que emet la Generalitat, per acreditar el seu nivell de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Dimecres tarda o divendres matí. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Festival Porta Ferrada 2024: Entrades ja a la venda! Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41).
*Teatre professional – Guíxols Escena Primavera 2023: Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/teatre. Programació: “El Tigre”, dissabte 9 de març a les 20.30h. Al Teatre -  Auditori Narcís Masferrer. 
*Volta ciclista a Catalunya. Del dilluns 18 al diumenge 24 de març. 1a etapa a Sant Feliu de Guíxols. Per a més informació: www.voltacatalunya.cat
*Oxfam Intermón Trailwalker. Participa a la Trailwalker el 6 i 7 d’abril, un desafiament esportiu i solidari en equip en un entorn natural. La prova consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 50 quilòmetres en un màxim de 16 hores. La ruta transcorre per la Via Verda de Girona, des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. Per a més informació https://www.oxfamintermon.org/ca/trailwalker. 

Del 29 de gener al 2 de febrer
*Setmana de macroconcerts a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música. De 18 a 20h a l’Escola de Música. Durada de cada audició: 50 minuts aprox. Gratuït. Organitza. Escola de Música.

Dijous 1 de febrer 


*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Curs Xarxes socials per a petits negocis. En aquest curs pràctic veurem com guanyar visibilitat online i ajudar-nos de les eines digitals per fer créixer el negoci. A càrrec de Txell Rabionet. De 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87423-xarxes-socials-per-a-petits-negocis Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.
*Concert Mary Mahaffey (USA/Bcn, americana-country). A les 21h al Bar Casa Irla, St Feliu de Guíxols. Gratuït/donació voluntària. Organitza: Associació Green Onions. 
Divendres 2 de febrer
*Centenari del cinema amateur 1923-2023. A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. Projecció dels següents films: Lina Esbrard d’Alice Guy, 1902. Durada: 2’. Una història rodado d’Alice Guy, 1906. Durada: 2’. Un viernes santo de Joan Gabriel Tharrats, 1960. Durada: 26’. Els dies 11, miracle de Jordi Tomàs, 1976. Durada: 16’. Ascensió, caiguda i repòs de Maria von Herzog d’Antoni Padrós, 1986. Durada: 21’. Tablo-A de Mario Torrecillas, 2015. Durada: 6’30. Tahrib de Gerard Vidal Cortés, 2018. Durada: 11’.   
*Club de Narrativa: “Les relacions perilloses” de Chordelos de Laclos. A càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Concert Smoking Bambino. Folk fosc. A les 22h a l’Ermita de Sant Amanç. El Segell Microscopi publica el nou disc de Smoking Bambino, alter ego d’Esteve Saguer. L’obra en qüestió es titula “Llampigots i bufarandes”, un treball amb un segell molt particular en què juguen la intimitat i aquest pòsit tan assossegat però visceral de l’artista. Parteix d’un folk atrevit que pot ser vist de mil formes. Amb un aire noctàmbul (a vegades pròxim a l’univers Gainsbourg i Tom Waits), la seva proposta beu (i en grans dosis) de la cançó d’autor. A tot això, afegeix jazz amb una mica de blues i, l’irreverent i poètic d’unes lletres en català que et mantenen alerta tota l’estona. Donació: 9€ (socis) / 11€ (no socis). Aforament limitat: 60 persones dretes. Entrada anticipada: https://entrapolis.com/entradas/smoking-bambino.  Més informació a www.smokingbambino.net. Organitza: Mascanada6.

Dissabte 3 de febrer

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Jocs de taula: “Vine a jugar!” Els jocs de taula són un recurs cultural que cada cop pren més pes entre la ciutadania. Amb aquestes sessions, pretenem afavorir la participació i el lleure, alhora que fomentem l’aprenentatge. A càrrec de Xavi Vicens (@noparardejugar). A partir de 4 anys. D’11 a 12.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Places limitades. Inscripcions gratuïtes a través del formulari https://forms.gle/eMJy5mcySAGSjewv8,  972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
*Taller medicinal: La farmaciola natural. A les 11.30h al Museu d’Història – Antic Hospital. Preu: 10€ entrada general i 6€ Amics del Museu. Aforament limitat a 25 persones. Cal inscripció prèvia, tel. 972 82 15 75. Organitza: Museu d’Història. 
*Cicle Literari: Jo vaig ser-hi, al Cap de Gos de Jordi Moltó.  A les 19h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 
   *CARNAVAL 2024: 
-Inauguració de l’exposició del concurs de cartells de carnaval 2024. A les 18.30h al pati de l’Ajuntament. Exposició oberta del 3 a l’11 de febrer. Horari: Laborables de 9 a 14h. Dissabtes d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festiu d’11 a 13h. 
-Cercavila de colles. A les 19h. Passejada amb la Colla Carnestoltes 2024 i la resta de colles de Carnaval per tot l’eix comercial de la ciutat. Punt de sortida de la Plaça del Mercat 1 d’Octubre de 2017 i arribada al Guíxols Arena. Organitza: Colla Els Grillats.
-Sopar de colles i Traspàs de la Bomba. A les 21.30h. Sopar popular de les colles de carnaval (cadascú se’l porta) a l’envelat del Guíxols Arena. 
-Tot seguit Traspàs de “la Bomba”, proclamació de les Padrines del Carnaval Ganxó i presentació del/la Carnestoltes 2024. Festa amb Fundación Ibiza. Organitza: Associació de Festes Ganxones. *Preu del tiquet: 3€ (informació sobre la venda de tiquets als responsables de cada colla). *Obertura de portes a les 21 h.

Diumenge 4 de febrer


*3a Cursa ciclista Volcat Platja d’Aro. Pas per la carretera de Pedralta, al costat del Mas de Santa Escolàstica. Avituallament prop del mas. Més informació: www.volcatbtt.com Organitza: Club Esportiu Bike Catalunya.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dimarts 6 de febrer

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminada per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 9h al parc urbà de salut Tueda. Cal inscripció prèvia. Es facilitaran bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions, podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.
*Club de lectura Salut i societat: L’adversari, d’Emmanuel Carrère. A les 19h a la sala Abat Sunyer del Monestir. Entrada lliure i gratuïta. Activitat moderada per la Sílvia Alemany, la Georgina Linares i en Joaquim M. Puigvert. Organitza: Biblioteques de la Vall d’Aro, Museu d’Història de la ciutat i Càtedra Dr. Martí Casals de medicina i salut en l’àmbit rural. 

Dimecres 7 de febrer

*Aules Culturals: “Documental: Homes de fum”. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Realitzat per Antoni Martí, cineasta. Presentat per Josep Mª Vicens. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 
Dijous 8 de febrer
*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Curs Xarxes socials per a petits negocis. En aquest curs pràctic veurem com guanyar visibilitat online i ajudar-nos de les eines digitals per fer créixer el negoci. A càrrec de Txell Rabionet. De 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87423-xarxes-socials-per-a-petits-negocis Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.
*CARNAVAL 2024: 
*Rua de carnestoltes de la cobla Gaziel. A les 10.30h. Recorregut: Escola Gaziel, carrer del Mall, placeta Sant Joan, passeig del Mar, carrer Especiers, carrer Capmany, carrer Santa Magdalena, Escola Gaziel. Gratuït. Durada 90 minuts. Organitza: Escola de Música. 
*Berenar Dijous Gras. Actuació musical Metderband. A les 16.30h al Centre Cívic Tueda.
-Festa Infantil de Disfresses. A les 17.30h. Ball de disfresses infantil a l’envelat del Guíxols Arena amb l’espectacle “Que peti la plaça” a càrrec de la “Cia. Xip Xap”. Berenar per a tots els nens i nenes fins a esgotar existències. Entrada gratuïta. Obertura de portes a les 17h.
-Festa de Dijous Gras. A les 22h. Acte de presentació del Carnaval a l’envelat del Guíxols Arena, pregó de les Padrines del Carnaval Ganxó i pregó inaugural del/la Carnestoltes 2024. A les 22.30h Festa amb “Mashup Party Band” i “Dj Surda”. Preu de l’entrada: 6€ sense consumició.
Venda anticipada a d’entrades a https://entradas.codetickets.com/entradas/id/23431/ajuntament-sant-feliu-de-guixols/online o a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Pagament amb targeta bancària. Al web www.guixols.cat/carnaval. 

Divendres 9 de febrer

*CARNAVAL 2024:
-Presentació del Carnestoltes. A les 12h. Pregó de les Padrines del Carnaval Ganxó i del/la Carnestoltes 2024 i actuacions de Mistreet Dance Studio a l’envelat del Guíxols Arena a l’envelat del Guíxols Arena. Entrada gratuïta. Obertura de portes a les 11.30h. 
-Rua del Divendres. A les 18h. Desfilada de carrosses i comparses. Recorregut: Ctra. Girona (cantonada amb Rambla Joan Bordàs), Placeta Sant Joan, la Rambla (cantonada Passeig del Mar). 
Hi haurà un bus llançadora per pujar a l’Envelat del Guíxols Arena. Bus gratuït i itineraris còmodes segons franja horària: 
De les 20.30 fins a les 22.30h. Recorregut: Monestir, parada al final de la ronda-rotonda farmàcia, rotonda “Can Carbó”. 
De les 22.30 fins a les 24h. Recorregut: Monestir, rotonda farmàcia, rotonda “Can Carbó”, parada Baldiri, parada Avda. Balears-Sorli, parada c/Rufo farmàcia. 
A partir de les 24h fins a les 4 de la matinada. Recorregut habitual de la Montdela. 
-Ball del Tongo. A les 23.30h. Ball amb “Animal Show” i “Versión Imposible” a l’envelat del Guíxols Arena. A la mitja part, lliurament de premis de la Rua. Preu de l’entrada: 7€ sense consumició. Obertura de portes a les 23h. Venda anticipada d’entrades a https://entradas.codetickets.com/entradas/id/23453/ajuntament-sant-feliu-de-guixols/online o a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Pagament amb targeta bancària. Al web www.guixols.cat/carnaval. 

Dissabte 10 de febrer

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Food & Book. Lectura teatralitzada i teca. A les 20.30h a l’Ermita de Sant Amanç. No estem parlant d’un simple club de lectura, sinó d’una trobada entre amics on, a partir d’un fil conductor, es teatralitzen textos variats, que poden anar des de Mercè Rodoreda a Pedro Almodóvar, passant per T de Teatre, altres autors coneguts, altres menys coneguts, etc. La condició per venir és portar alguna cosa per menjar que es pugui compartir, per acabar fent un vernissatge entre els assistents i sopar plegats. Donació: 2€. Aforament limitat: 30 persones assegudes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/foodbook.
Més informació a www.mascanada6.com. Organitza: Mascanada6.

Diumenge 11 de febrer

*CARNAVAL 2024:
-Despertada de  colles. A les 7h. Les colles de carnaval recorreran els carrers de la ciutat per convidar a tothom a participar de la festa. Organitza: Colla Els Grillats. 
-Rua del Matí. A les 11h. Desfilada festiva de les colles de carnaval. Recorregut: Carrer Colom, Passeig dels Guíxols i Passeig del Mar.
*Gran Ball de Carnaval. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.
*Gran Ball de Carnaval. A les 18h al Casal de Gent Gran Tueda.

Dilluns 12 de febrer

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimecres 14 de febrer

*CARNAVAL 2024: 
-Enterrament de la sardina. A les 20 h. Seguici mortuori de les colles de Carnaval. Recorregut: Des de la nau de les carrosses fins al Parc de les Eres.
-Sardinada popular. A les 21h al Parc de les Eres. Obert a tothom.

Dijous 15 de febrer

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Curs Google My Business: la xarxa social dels negocis locals. De 9 a 11h a l’aula de formació del SOM. Coneixerem la importància d’aparèixer al buscador de Google My Business del nostre negoci. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.
*Taller TIC: “WhatsApp i Telegram” Els objectius del curs són conèixer els xats individuals i els de grup, saber les semblances i diferències entre WhatsApp i Telegram. Enviar i rebre fotos, vídeos i àudios. Fer trucades i videotrucades des de l’app. A partir de 16 anys. De 10 h a 13 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Places limitades. Inscripcions gratuïtes a través del formulari: https://forms.gle/TQhEyKLyb7QEZSK79 972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Divendres 16 de febrer

*Lliga fotogràfica 2024. Concurs de fotografia. De gener a maig. El tercer divendres de cada mes. A les 20h a Casa Irla (C/ Algavira, 65-69). Gratuït. Organitza: AFIC Sant Feliu de Guíxols. 
*Concert “Jam session” de l’Escola de Música. A les 20.30h a la sala 2 de la Sala de festes Las Vegas. Durada: 90 minuts. Gratuït. Organitza: Escola de Música. 
*Cicle Gaudí – Cinema: Upon Entry (drama). Direcció: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez. Versió original en català, castellà i anglès. Durada 75 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2x1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 
*Concert Subterranean (Bcn, HC/punk) & (divendres) Cotton Guest (St Feliu, pop/punk) & (dissabte) En-Brut (Blanes, HC/punk) A les 21.30h al TZVR Club, St Feliu de Guíxols, donació: 10€. Organitza: Associació Green Onions. 

Dissabte 17 de febrer

*Sortida a Celrà. A les 8h des de l’estació de autobusos. Tornada aprox. 18h. Recorregut, Celrà, Castell de Palagret, Mines del Nen Jesús, Castell de Sant Miquel, Bosc de les Escultures i Celrà. Distància: 13 500m. Desnivell: 490m. Preu:16€. Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Centre Excursionista Montclar. 
*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Visita guiada al Monestir. A les 11.30h. Preu: 4€ entrada general i 2€ Amics del Museu. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Mínim: 10 persones i màxim 35 persones. Punt de trobada: Al Museu d’Història – Antic Hospital. Organitza: El Museu d’Història. 
*Vernissatge de l’exposició de collages “GLU” de MC17 (del 17 de febrer al 31 de març).  A les 19h a la Casa Irla (c/ Algavira 65-69). 
*Concert Subterranean (Bcn, HC/punk) & (divendres) Cotton Guest (St Feliu, pop/punk) & (dissabte) En-Brut (Blanes, HC/punk) A les 21.30h al TZVR Club, St Feliu de Guíxols, donació: 10€. Organitza: Associació Greenonions. 

Diumenge 18 de febrer

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 19 de febrer

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimecres 21 de febrer

*Aules Culturals: “Cuidem l’Alimentació dels nostres avis”. A les 18h al Centre Cívic Tueda. A càrrec de Eva Fornaguera, farmacèutica. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

Dijous 22 de febrer

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Curs Gestió del temps: planifica’t i organitza’t. En aquest taller aprendrem com planificar i organitzar-nos i desenvoluparem habilitats per gestionar millor el nostre temps. De 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87424-gestio-del-temps Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració dels Ajuntaments de Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro. 
*Book Club: “The Ocean at the end of the lane” de Neil Gaiman. A càrrec de Dawn Keltie. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 23 de febrer

*Presentació llibre: "Auto-Sufí-Ciencia. Una historia de gnósticos, gitanos irredentos y otros periféricos" (Mandala Ediciones) amb la presència de l’autor Pedro Burruezo, acompanyat de Mercè Diago, editora del llibre. Es farà una lectura de fragments de la novel.la i música interpretada en directe. A les 18h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
*Concert Somethinski (Polónia, ex- Freeborn Brothers, world music). A les 21h al Bar Casa Irla, St Feliu de Guíxols. Gratuït/donació voluntària. Organitza: Associació Green Onions. 

Dissabte 24 de febrer

*La Botiga al carrer. Descomptes molt interessants a les botigues del centre. A la Rambla i carrer Major durant tot el dia. Organitza: Associació Guíxols Comerç i Turisme.
*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.
*Hora del conte: "Batecs rítmics, batecs d'emocions!" A les 11.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Mentre les veus ens inspiren tendresa, les percussions ens remouen emocions. Musiquetes de tots colors amb ritme i percussió que ens despertaran dolces i fresques sensacions. De 0 a 3 anys. A càrrec de Musinfant. Places limitades. Inscripcions gratuïtes a través del formulari: https://forms.gle/fopvtS77KpZS4goA6 972 32 40 57 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
*Inauguració de l’exposició temporal “Paisatges relacionals d’Adela Picón”. A les 11.30h al Museu d’Història – Capella de l’Antic Hospital. Organitza: Museu d’Història. 
*MasterClass de xocolata amb Toni Viñas “Bean to bar”. De la fava de cacau a la tauleta de xocolata. Aquest és el títol de la classe magistral que ens oferirà en Toni Viñas, mestre pastisser i gerent de la pastisseria La Vienesa. La sessió repassarà aspectes més teòrics com la història de la xocolata, procedències i orígens diversos, tipus i percentatges, procés de fabricació, secrets del temperat...I la part pràctica constarà de l’elaboració de tauletes de xocolata o altres elements. S’acompanyarà d’un tast i maridatge de diferents tipus de xocolata juntament amb vins dolços, espècies i fruites. Els assistents s’emportaran una rajola de xocolata. A les 17h a l’Ermita de Sant Amanç. Donació: 25€ (socis) i 30€ (no socis). Aforament limitat: 25 persones assegudes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/bean-to-bar.
Més informació a www.instagram.com/tonivinas/. Organitza: Mascanada6.
*Concert Braindrag (Bcn, grunge/metal) & Keloidrop (Bcn, neogrunge) & Nexe (Palamós, metal). A les 22.30h a  Sala Las Vegas, St Feliu de Guíxols. Entrada: anticipada 8€, guixeta 12€. Organitza: Associació Green Onions. 

Diumenge 25 de febrer

*Botiga al carrer. Descomptes molt interessants a les botigues del centre. A la Rambla i carrer Major al matí fins les 14.30h. Organitza: Associació Guíxols Comerç i Turisme.

*XIX Concurs de Teatre Amateur: “Un mort darrera la porta” de la companyia Amics de les Arts de Terrassa. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció, a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Més informació a www.guixols.cat/teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.
*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 26 de febrer

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigida per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. –Tel. 677028414.

Dimecres 28 de febrer

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024. Curs Intel·ligència artificial. Descobrirem el món de possibilitats que ens dóna amb exemples i casos pràctics per aprendre a utilitzar les principals eines. Veurem aplicacions de la intel·ligència artificial per a la cerca de feina o generació de continguts. De 9.30 a 13.30 a Aro Impulsa (Platja d’Aro). Més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Organitza: Ajuntament de Platja d’Aro amb la col·laboració dels Ajuntaments de Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. 
 *Conferència col·loqui. “Prevenció de robatoris i estafes”. Consells de seguretat per a les persones grans. A les 17h al Centre Cívic Vilartagues. Organitza: Dipsalut. Col·labora: Mossos d’Esquadra i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

CURSOS

*Formacions gratuïtes Guíxols-Vall d’Aro 1r trimestre 2024: Aquestes formacions estan organitzades conjuntament amb els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro- S’Agaró i Santa Cristina d’Aro. Per a més informació i inscripcions, caldrà contactar amb l’ajuntament responsable de cada activitat: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Ajuntament de Platja d’Aro Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Ajuntament de Santa Cristina d’Aro Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
Formacions a Sant Feliu de Guíxols:
-Xarxes socials per a petits negocis. En aquest curs pràctic veurem com guanyar visibilitat online i ajudar-nos de les eines digitals per fer créixer el negoci. A càrrec de Txell Rabionet. Dijous 1 i 8 febrer d e 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87423-xarxes-socials-per-a-petits-negocis *Curs 
-Google My Business: la xarxa social dels negocis locals. Coneixerem la importància d’aparèixer al buscador de Google My Business del nostre negoci. Dijous 15 de febrer de 9 a 11h a l’aula de formació del SOM. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
-Gestió del temps: planifica’t i organitza’t. En aquest taller aprendrem com planificar i organitzar-nos i desenvoluparem habilitats per gestionar millor el nostre temps. Dijous 22 de febrer de 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Més informació i inscripcions a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/87424-gestio-del-temps 

Formacions a Platja d’Aro:
-Intel·ligència artificial. Descobrirem el món de possibilitats que ens dóna amb exemples i casos pràctics per aprendre a utilitzar les principals eines. Veurem aplicacions de la intel·ligència artificial per a la cerca de feina o generació de continguts. Dimecres 28 de febrer de 9.30 a 13.30h a Aro Impulsa (Platja d’Aro). Més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit
*Speaking & Listening A1 i A2. A la Biblioteca pública Octavi Viader i Margarit. 30 hores. A1 Dijous de 15 a 16.30h. A2 Dijous de 16.30 a 18h. De febrer a juny. Professorat qualificat. Matrícula 175€. Bonificacions i exempcions. Més informació al 972 821646/ www.eoiguixols.cat. . Organitza: Escola Oficial d’Idiomes Sant Feliu de Guíxols. 

Casals


*Activitats del curs 2023/2024:
-Casal Tueda Gent Gran: Ioga (dilluns i dijous de 9,30 a 10,30h grup 1; de 10,30 a 11,30h grup 2). Ioga terapèutic (dimarts i divendres de 9,30 a 11h). Taller de pintura (dimarts de 15.30 a 20h). Patchwork (dimecres de 17 a 20h). Meditació (dimecres de 9,30 a 11h). Labors (dilluns i dimarts de 17 a 19h). Català (dijous de 17 a 18,30h). Informàtica bàsica (dilluns de 10 a 12h). Francès (dimarts de 17 a 18h). Conversa en anglès (dimarts de 16 a 17h). Alemany (dijous d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 10,30 a 11,30h – 2 grups). Balls en línia (dijous de 18 a 20h). Cant terapèutic (el 1r divendres de cada mes de 17 a 19h). Tallers d’enquadernació (el 1r dilluns de cada mes de 17 a 19h). Teatre: Grup de teatre del Casal de la Gent Gran amb la col·laboració de l’associació Finestral Teatre (dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de dilluns a divendres de 10 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

-Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga (dilluns i dijous de 16 a 17h). Ioga amb cadira (dilluns d’11.30 a 12.30h). Sevillanes (dilluns de 18 a 19h i divendres de 19 a 20h). Ball en parella (dimarts de 17 a 18h). Country (divendres de 17 a 19h). Ball en línia (dijous de 18 a 20h). Taller de pessebrisme (dimarts de 18 a 20h). Pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Manualitats (dimecres i dijous de 17 a 19h). Puntes al coixí (divendres de 15 a 19h). Coral (dimarts de 18 a 20h). Taller de memòria (dimecres d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 9 a 10 i de 10 a 11h – 4 grups). Sardanes (dimecres a les 19h). Taller de pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues, els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

UNED sènior curs 2023/24
Preu 50€ (un quadrimestre) i 100€ (anual). Més informació i inscripcions: Casa Palet c/ Pecher, 7-19 els dilluns, dijous o divendres a partir de les 10h; T. 972 82 08 10; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Cursos 2n quadrimestre:
*L'òpera per dins... i més · Tina Gorina
Com funciona un teatre d'òpera? Com es preparen els cantants per afrontar els rols? Quins tipus de veus hi ha entre el cantants d'òpera? Qui tria les posades en escena i el vestuari?
Inici 14/2/24. Els dimecres de 17 a 19h + sortida

*Els llenguatges de l'art al segle XX · Pilar Giró
Conèixer i gaudir son els pilars d'aquest curs en el que veurem la pluralitat, la diversitat, l’eclecticisme, la transformació, la innovació, el compromís de les diferents manifestacions artístiques del segle XX.
Inici 16/2/24. Els divendres de 16 a 18h + sortides

Curs de fotografia (nivell bàsic)
Fins al 2 d’abril. Els dimarts de 20 a 22h. Al Centre Cívic Tueda, c/Gravina, 139. Preu: 30€/mes. Socis del Casal i Afic -50%. Inscripcions i més informació: Jordi Gallego, tel. 652921205, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., www.gallego.cat Organitza: AFIC Sant Feliu de Guíxols. 


EXPOSICIONS:


*Exposició L’art d’un metge de poble. En deute amb el metge rural als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals. Fins al 4 de febrer de 2024. A la Capella de l’Antic Hospital. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. 
*Exposició del concurs de cartells de carnaval 2024. Inauguració dissabte 3 de febrer a les 18.30h al pati de l’Ajuntament. Del 3 a l’11 de febrer al pati de l’Ajuntament. Horari: Laborables de 9 a 14h. Dissabtes d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festiu d’11 a 13h. 
*Exposició de Néstor Sanchís Guerrero. Del 12 al 25 de febrer al pati de l’Ajuntament. 
*Exposició de Montserrat Deulofeu Rus. Del 26 de febrer al 10 de març al pati de l’Ajuntament. 
*Exposició Paisatges relacionals d’Adela Picón. Del 24 de febrer al 9 de juny. A la Capella de l’Antic Hospital. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Horari 9 de febrer: d’11 a 14h.
*Exposició Una societat canviant. S’enceta una nova etapa pel Museu d’Història a la nova seu de l’Antic Hospital. Aquesta mostra de llarga durada vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l’estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols, entre ara i 200 anys enrere. A la primera planta de l’Antic Hospital. Horari: De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Horari 9 de febrer: d’11 a 14h.
*Exposició Ricard Mur, un fotògraf de postal. L’adaptació itinerant de l’exposició temporal Ricard Mur, un fotògraf de postal, es trasllada a la seva última destinació. Fins a l’11 de març de 2024. Al Parc Central.  
*Exposició de fotografies Històries Mínimes de Teresa Fargas. Fins a l’11 de febrer a Casa Irla.  
*Exposició de collages “GLU” de MC17. Del 17 de febrer al 31 de març. Vernissatge: Dissabte 17 de febrer a les 19h. 
*Exposició de pintura. Al Racó de l’Art al Casal Gent Gran Salvador Espriu. 
*Exposició de dibuixos de Fulgencio Tello. Al Casal Tueda Gent Gran. 
*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5€. 

*ANTIC HOSPITAL – MUSEU D’HISTÒRIA SANT FELIU DE GUÍXOLS  (c/ Hospital, 33-35)
Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Horari 9 de febrer: d’11 a 14h.

*MONESTIR
Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972821575 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

*TURÓ DELS GUÍXOLS-SALVAMENT
Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972821575 o c/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 
ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS
*Ioga & Relax. Dissabtes 3 i  24 de febrer i 9 i 23 de març de 10 a 12h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-59). Sessió de ioga i brunch saludable. Preu: 25€/persona. Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: 615 30 50 32 (Mireia) i 688 42 11 57 (Casa Irla). Organitzen: Mirisab Yoga i Casa Irla.
*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11):
-Cada dimecres Ball a les 17h amb DJ Pere i DJ Toni. Preu: 10€ amb berenar i consumició inclosos. 
-Cada diumenge Ball a les 18h, amb DJ Toni i DJ Pere. Preu: 10€ amb consumició. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com. 
-Concert Tribut a Soda Stereo amb Caio Arancio + El Ruso y los Planetarios + Ben Marcus + Dj Dolça. Dissabte 17 de febrer a les 22h. 
-Concert de Braindrag + Nexe. Sala 2. Dissabte 24 de febrer a les 22.30h. Preu: 10€ anticipada i 12€ taquilla. 
*Concert de Toni Cayena (Rumba flamenca). Diumenge 4 de febrer, a partir de les 18h. Al Bar Casa Irla. Reserves: 688 421 157.
*Museu de la Joguina. El museu romandrà tancat per trasllat al número 12-14 de la mateixa Rambla. Més endavant es comunicarà la data d’inauguració del nou local.

Imprimeix